تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال (۱۷ فروردین) – سرمایهگذاران در حال انباشت کوینها
از آنجایی که کل بیت کوینهای استخراج شده به ۱۹ میلیون رسید، یک بار دیگر بحث استفاده از بیت کوین به عنوان یک وثیقه معتبر در میان بسیاری از خریداران داغ شده است. دارندگان خرد و کلان بیت کوین همچنان به انباشت کوینها ادامه میدهند و در راس آنها شرکت سرمایهگذاری Luna قرار گرفته است که در ۹ روز گذشته، ۲۱ هزار بیت کوین به موجودی خود افزوده است.
هفته گذشته، هفتهای مهم برای بازار بیت کوین به حساب میآمد. ورود جدیتر سرمایهگذاران بزرگ، مثل MacroStrategy و شرکت سرمایهگذاری Luna یکی از اتفاقات مهم هفته گذشته بود. این موسسات حجم قابل توجهی بیت کوین خریداری کردند و اثر مهمی بر بازار داشتند. از آنجایی که سقف عرضه کل بیت کوین از پیش قطعی است (۲۱ میلیون کوین)، رسیدن کوینهای استخراج شده به ۱۹ میلیون، گام دیگری در راستای تبدیل شدن بیت کوین به یک وثیقه معتبر است.
معاملات هفته گذشته در یک محدوده قیمتی باریکی صورت گرفت. این بازه، کف قیمتی ۴۴۴۲۷ دلار و سقف ۴۸۰۸۳ دلار را به ثبت رساند. محدوده مذکور پس از افزایش قیمت و شروع سویه صعودی در دو هقته گذشته، تثبیت شده است.
مطرح شدن بیت کوین به عنوان یک وثیقه معتبر مدتی است که در بازارهای مالی مورد توجه قرار گرفته است و احتمال دارد در آیندهای نزدیک به یکی از کاربردهای اصلی بیت کوین بدل شود. شرکت سرمایهگذاری Luna (LFG) خریدار اصلی هفته گذشته بود. هدف این مجموعه از انباشت گسترده بیت کوین، فراهم کردن پشتوانه اعتباری برای الگوریتم استیبل کوین UST است. از طرفی ورود سرمایه به WBTC و ETFهای کانادایی، بی سابقه بود و حضور سرمایهگذاران کلان و سازمانی پس از کف قیمتی ۲۲ ژانویه، پر رنگ شده است.
در مقاله این هفته قصد داریم وضعیت ذخیره کوینها و رفتار سرمایهگذاران را در راستای انباشت کوینها، ارزیابی کنیم. رفتار دارندگان خرد (کمتر از یک بیت کوین) و کلان (بیشتر از ۱۰۰۰ بیت کوین) را در کنار ورود سازمانهای سرمایهگذاری به بازار، بررسی خواهیم کرد. رئوس مطالب این هفته به ترتیب زیر است:
- جریان خروجی صرافیها همچنان در حال افزایش است و موجودی آنها به پایینترین حد خود در چند سال گذشته رسیده است. در حال حاضر خروجی کل صرافیها به طور میانگین به ۹۶ هزار بیت کوین در ماه رسیده است. این امر از منظر تاریخی نشان دهنده یک جریان انباشت بسیار قدرتمند است.
- جریان انباشت توسط دارندگان خرد (میگوها) شدت گرفته و از طرفی همین استراتژی در رفتار دارندگان کلان (نهنگها) نیز قابل مشاهده است. افزایش قابل توجه موجودی هر دو دسته در هفتههای اخیر، تاییدی بر این محتوا است.
- در هفته گذشته حجم وسیعی از انباشت کوینها توسط شرکت سرمایهگذاری Luna صورت گرفت. این شرکت با خرید ۲۱۱۶۳ بیت کوین در ۹ روز گذشته، جریان انباشت کوینها را به طور جدی تحت تاثیر قرار داد. علاوه بر این حجم ذخیره بیت کوین تحت شبکه اتریوم (WBTC) به ۱۲۵۰۰ بیت کوین رسید و این امر نشان میدهد که موج پذیرش بیت کوین به عنوان وثیقه خدمات DeFiها در حال پیشروی است.
علیرغم سیگنالهای منفی اقتصاد کلان و شرایط آشفته سیاسی در جهان، حجم ورودی سرمایه به ETFهای کانادایی در حال افزایش است. از ۲۲ ژانویه تا به امروز حجم ذخیره شده در ETFها ۶۵۹۴ بیت کوین افزایش داشته است که معادل یک رشد ۱۰.۵ درصدی است.
شمار بیت کوینهای استخراج شده به ۱۹ میلیون رسید!
در هفته گذشته تعداد کل کوینهای استخراج شده به ۱۹ میلیون رسید. تنها ۹.۵ درصد از سقف عرضه بیت کوین (۲۱ میلیون) باقی مانده است. این ۲ میلیون کوین قرار است در طی ۱۱۸ سال آتی استخراج و عرضه شود. در زمان نوشته شدن این مقاله تعداد کل کوینها ۱۹,۰۰۱,۵۲۹ و نرخ استخراج آن ۹۱۸ کوین در روز است.
افزایش قابل توجه انباشت کوینها در هفته گذشته!
همانطور که در مقدمه مقاله نیز اشاره شد، هفته گذشته از منظر میزان انباشت کوینها، جزو هفتههای تاریخی بازار محسوب میشود. در این هفته تمام گروههای سرمایهگذاری، از خریداران خرد گرفته تا سازمانهای بزرگ، میزان موجودی خود را افزایش دادند.
همانطور که در نمودار زیر مشاهده میکنید، شاخص تغییرات موجودی در بازار بیت کوین به عدد ۱ نزدیک شده است (بنفش). این امر نشان میدهد که نهنگها و دیگر اعضای اصلی بازار، موجودیهای خود را به طور قابل توجهی افزایش دادهاند. در هفته گذشته یک جریان ثابت انباشت، باعث شد میزان شاخص از ۰.۶۵ بالاتر رود و این موضوع نشان میدهد که جریان انباشت همچنان ادامه خواهد داشت.
علاوه بر این خروجی صرافیها به بیشترین حد تاریخی خود رسیده و رقم ۹۶ هزار بیت کوین در ماه را به ثبت رسانده است. افزایش خروجی صرافیها نیز در راستای جریان گسترده انباشت کوینها شکل گرفته است. این حجم از خروجی، غیر معمول است و فقط چند بار در تاریخ بازار تکرار شده است.
همانطور که در نمودار زیر مشاهده میکنید، روند غلبه خروجی (قرمز) به ورودی (سبز) همچنان ادامه دارد. مشابه این جریان بلافاصله پس از سقوط مارس ۲۰۲۰ شکل گرفته است.
بر اثر افزایش کم سابقه خروجی صرافیها، میزان موجودی آنها به پایینترین حد چند سال گذشته رسیده است. در پی خروج ۹۶ هزار بیت کوین از صرافیها در طول ماه مارس، میزان موجودی صرافیها به کف آگوست ۲۰۱۸ رسیده است. توجه داشته باشید که سقوط اخیر (در میزان موجودی صرافیها) در ادامه روندی است که از سپتامبر ۲۰۲۱ آغاز شده است.
با بررسی دقیقتر اطلاعات صرافیها میتوانیم ببینیم که بخش عمده خروجی صرافیها، متعلق به صرافیهای بزرگ صنعت رمز ارزها است. Coinbase، Binance، Gemini، Kraken، Bittrex و Bitstamp، بخش اعظم خروجی اخیر کوینها را به ثبت رساندهاند. این در حالی است که بیشتر این صرافیها در طی یک تا دو سال گذشته ترازی مثبت داشتند و میزان موجودی کوینهای آنها روندی افزایشی داشته است. به عنوان نمونه صرافی بایننس در سال ۲۰۲۱ تسلط قابل توجهی بر بازار بیت کوین داشت، اما در حال حاضر بخش مهمی از خروجی کوینها را به خود اختصاص داده است. این صرافی در دو هفته اخیر خروج ۲۰ هزار بیت هزار بیت کوین را به ثبت رسانده است.
کوینهای انباشت شده متعلق به چه کسانی است؟
با توجه به مطالب گفته شده، شکلگیری یک روند افزایشی انباشت کوینها، مشخص شد. حال میتوانیم به ارزیابی خریداران بپردازیم و مشخصات آنها را بررسی کنیم.
دیدیم که میزان انباشت کوینها همچنان در حال افزایش است. بر اساس اطلاعات آنچین این کوینها در آدرسهایی نگهداری میشوند که به طور مداوم سرمایه نقدی وارد بازار میکنند و سابقه خرج کردن کوینها را ندارند. شاخص مورد بررسی، آدرسهایی که متعلق به صرافیها و ماینرهاست را در نظر نگرفته است، اما خریداران بزرگی مثل LFG و MacroStrategy جزء این دستهبندی قرار میگیرند.